Danish English
danish diversity charter
  • Home
  • Nyheder
  • Aarhusianske virksomheder samles om mangfoldighed

Aarhusianske virksomheder samles om mangfoldighed

Aarhus Kommune har nedsat et Advisory Board af 17 virksomhedsledere, selvstændige og politikere, som vil gå forrest for at styrke mangfoldighed og integration i Aarhus. Det sker som led i lanceringen af Aarhus Charter for Mangfoldighed. Det nye Advisory Board skal sætte gang i charterets indsatser og bistå kommunen i sine bestræbelser på at skabe et mere mangfoldigt erhvervsliv.

I denne uge mødtes advisory boardet for første gang. Opgaven bliver at skabe et netværk blandt de aarhusianske virksomheder, hvor der udveksles erfaringer med at skabe mangfoldighed, inklusion og integration på arbejdspladserne i Aarhus.

 

"Aarhus Charter for Mangfoldighed er kommet godt fra start med disse 17 stærke ambassadører, der repræsenterer såvel den private sektor, den kommunale og regionale sektor samt det politiske niveau. Det glæder mig meget, at de alle har sagt ja til at gå forrest i bestræbelserne på at styrke mangfoldigheden og integrationen i de aarhusianske virksomheder,”  - siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Aarhus Kommune har tilsluttet sig Det Danske Charter for Mangfoldighed, og formålet med at etablere et lokalt charter er at styrke lokale virksomheders arbejde med mangfoldighed og integration. Aarhus Charter for Mangfoldighed er en del af Beskæftigelsesforvaltningens virksomhedsstrategi. Målet er, at mindst 100 virksomheder underskriver og tilmelder sig Aarhus Charter for Mangfoldighed inden udgangen af 2015.

”Målrettet arbejde med mangfoldighed, inklusion og integration styrker ikke bare virksomhedernes bundlinje. Det er også en af de vigtigste samfundsopgaver, vi står med i forhold til at opnå et lokalt arbejdsmarked, der ligesom resten af kommunen skal være for alle. Alle erfaringer viser, at virksomheder, der fokuserer på at have en mangfoldig medarbejderstab, har lettere ved at komme ind på nye markeder, ligesom det generelt styrker virksomhedens innovation,”  - siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom.

Aarhus Charter for Mangfoldighed er virksomhedernes eget netværk, som faciliteres af Jobcentret i Beskæftigelsesforvaltningen. Advisory boardet skal således rådgive Jobcentret og er afsender eller medarrangør af forskellige aktiviteter og kampagner.

Én af ambassadørerne og medlem af chartrets advisory board er Julie Baggesen, hotelchef i Comwell Aarhus.

”For et hotel med internationale kunder er det naturligvis vigtigt, at vi i alle henseender er mangfoldige og viser dette. Men det handler også om, at en virksomhed skal afspejle det omkringliggende samfund. Det gælder også sammensætningen af medarbejderstaben,”
- siger Julie Baggesen.

Aarhus Charter for Mangfoldighed lanceres officielt ved et kick-off arrangement på Aarhus Rådhus den 28. august kl. 12-15.Brug jeres forskelle i hverdagen...

hent app’en "Mangfoldig Hverdag"
i "App Store" el. "Google Play"!

Copyright © Det danske charter for mangfoldighed 2014

Tilmelding til Nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline