Danish English
danish diversity charter

Mangfoldighed gør stærk

Mangfoldighed betegner, at alle mennesker er forskellige. Det gælder både i forhold til personlige forhold som køn, alder, religion, etnisk oprindelse og seksualitet og om uddannelse, erhvervserfaring, holdninger, interesser og meget mere. 

Danmarks demografi ændrer sig. Der er flere seniorer på arbejdsmarkedet, flere udlændinge, indvandrere og flygtninge, uddannelserne bliver flere og mere forskellige og så videre. Derfor skal arbejdsgivere i endnu højere grad end tidligere kunne håndtere forskellige medarbejdere. Kundeskaren ændrer sig tilsvarende, og flere og flere danske virksomheder arbejder internationalt, hvorfor omstillingsparathed er altafgørende.

Denne mangfoldighed er en vigtig ressource for det danske arbejdsmarked, da den sikrer, at der er uanede varianter af kompetencer til rådighed for danske virksomheder. På den enkelte arbejdsplads er mangfoldighed også en styrke, for når flere forskellige mennesker arbejder sammen, er der flere perspektiver på arbejdsopgaverne og større muligheder for at finde de smarteste løsninger og få de bedste ideer. Forskellighed øger kreativitet, nytænkning og arbejdsglæde, når den bruges klogt. Det er budskabet bag Det danske charter for mangfoldighed. 

Læs også om mangfoldighedsledelse – en ledelsesretning der sætter forskelle i centrum.Brug jeres forskelle i hverdagen...

hent app’en "Mangfoldig Hverdag"
i "App Store" el. "Google Play"!

Copyright © Det danske charter for mangfoldighed 2014

Tilmelding til Nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline