Danish English
danish diversity charter
  • Home
  • Nyheder
  • Odense charter for mangfoldighed lanceret med et brag

Odense charter for mangfoldighed lanceret med et brag

Den 20. januar lancerede Odense Kommune sit lokale mangfoldighedscharter ved et eksklusivt arrangement, hvor blandt andre den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, bidrog. 75 fynske virksomheder havde allerede inden lanceringen tilsluttet sig, og dermed starter Odense Mangfoldighedscharter ud med et solidt fundament.

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, er en utrættelig fortaler for mangfoldighed og fik med sin tale sat fokus på, hvordan forskelligheder i befolkningen har været en styrke for USA som nation. Også i Danmark kan mangfoldighed være en motor for innovation, udvikling og øget konkurrenceevne.

For rådmand Steen Møller, som var vært for arrangementet, er det fynske mangfoldighedscharter en vej til at etablere Odense som en fremsynet og åben by. Alle ressourcer skal i spil og kommunen vil fremover være en aktiv medspiller for det lokale erhvervsliv, der sætter fokus på metoder til vækst og udvikling. Samtidig har Odense Kommune selv skrevet under på chartret, og kommunens arbejdspladser vil således gå foran i forhold til at anvende mangfoldighedsledelse og sætte alle ressourcer i spil.

Det er blevet godt modtaget af de fynske virksomhedsledere, som i stort tal deltog i arrangementet og meldte sig under mangfoldighedens faner. Jens Hempel-Hansen, næstformand i Dansk Industri Fyn og direktør for H. J. Hansen, påpegede i sin tale, at mangfoldighed er sund fornuft, da det giver medarbejdertilfredshed, når alle oplever at deres evner påskønnes.

Odense charter for mangfoldighed er det andet lokale mangfoldighedscharter i Danmark. Københavns Mangfoldighedscharter har eksisteret siden 2011 og har i dag 640 underskrivende virksomheder. Aarhus Kommune lancerer sit mangfoldighedscharter inden for få måneder.
Læs mere om de lokale chartre og den fælles nationale platform her.

Alle arbejdspladser på Fyn kan skrive under på Odense charter for mangfoldighed.
Læs mere her. Brug jeres forskelle i hverdagen...

hent app’en "Mangfoldig Hverdag"
i "App Store" el. "Google Play"!

Copyright © Det danske charter for mangfoldighed 2014

Tilmelding til Nyhedsbrev

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline